Rólam

Dévényi Anita vagyok. Funkcionális táplálkozási és életmód tanácsadó.

Több éves szakmai és gyakorlati tapasztalattal rendelkezem az anyagcseretípus-meghatározás terén és több mint 1000 embernek mutattam már utat, hogyan tudja a saját egészségét visszanyerni és lefogyni tartósan. A funkcionális alapoktól kezdve mutatom meg, hogy mit tudsz tenni azért, hogy saját magad elérd és megtartsd a testi-lelki egyensúlyt.

21 éves voltam, amikor egy rutin nőgyógyászati szűrésen policisztás ovárium szindrómát (PCOS) állapítottak meg nálam. Akkor még nem is sejtettem, hogy már régóta fennálló inzulinrezisztencia (IR) és még pajzsmirigyalulműködés is lehet a háttérben. Semmi tünetem nem volt évekig. Rendszeresen sportoltam, a táplálkozásom és életmódom viszont nem volt tökéletes. Rendszeresen ettem mindenfajta tejterméket, édességet, fehér kenyeret, későn feküdtem le, keveset voltam természetben és nem törődtem a következményekkel.  

23 éves koromra egyre több emésztőrendszeri problémám lett. Puffadás, székrekedés, hasmenés, hirtelen leeső vércukorszint miatti reggeli rosszullétek, fáradtság. Természetesen még mindig PCOS-t diagnosztizáltak, viszont a pajzsmirigyemmel és az IR-rel nem foglalkozott senki, pedig a tüneteim és a laborleletem alapján  egyértelmű volt számomra, hogy valami ott sincs rendben. A PCOS-re annyi útmutatást kaptam a nőgyógyásztól, hogy ez a betegség sajnos gyógyíthatatlan, meddőséget okoz, gyógyszert kell rá szednem és majd, ha gyereket szeretnék, akkor műtétre lesz szükség. Ezen nagyon kiborultam és felháborodtam, ezért úgy döntöttem, majd én segítek magamon, megoldom a problémámat gyógyszer és műtét nélkül. Sokat olvastam ebben a témában, kerestem az okokat és megoldásokat. Minden diétát kipróbáltam, amit lehetett, de egyik se segített.

2011-ben megismerkedtem az anyagcseretípus-méréssel. A sok kipróbált, sikertelen diéta után úgy döntöttem, hogy adok ennek is egy esélyt. Nagyon tudatosan, az anyagcsere típusomnak megfelelően kezdtem táplálkozni és egyre mélyebben ástam bele magam a betegségek lelki eredetébe. Ezek hatására nagyon rövid időn belül nagyon jól kezdtem magam érezni, az emésztőrendszeri panaszaim enyhültek, elmúlt a PCOS-em, több energiám lett. Akkor jöttem rá igazán, hogy mi az én küldetésem, ezért 2012-ben elvégeztem egy táplálkozási tanácsadó tanfolyamot és elkezdtem hivatásszerűen anyagcseretípus-méréssel foglalkozni, hogy minél több embernek tudjak utat mutatni, hogyan tudják visszaállítani a szervezetük optimális működését a számukra egyénileg megfelelő táplálkozással.  

5 év után viszont rájöttem, hogy még mindig hiányzik valami a teljes képhez. A pajzsmirigyalulműködés és inzulinrezisztencia még mindig megvolt, az emésztésem se volt 100%-os, ezért 2017-ben elvégeztem egy Funkcionális Táplálkozási Ismeretek tanfolyamot, ahol végre választ kaptam a még mindig fennálló egészségügyi problémáimra. Az ott tanult funkcionális alapokat felhasználva, az egyéni, aktuális táplálkozási- és hormontípust, egyéni intoleranciáidat figyelembe véve tudom megmutatni, hogyan tudod te is a szervezeted természetes egyensúlyi állapotát elérni és megtartani.

Viszont az a tapasztalatom, hogy az életmód, a pozitív gondolkodás, a lelki okok feltárása ugyanolyan fontos a testi-lelki egyensúly elérésében, megtartásában, ezért folyamatosan képzem magam különböző tanfolyamokon, hogy holisztikusan tudjak segíteni a hozzám fordulóknak.